Saturday, August 13, 2011

AKU MONSTER KAH ?

hmm , ttba rasa nk bwat entry pasal ketinggian . sebab ? suka2 jaa . nnt bwat entry pasal berat ramai plak yg terasa hati , lagi satu aku pun memang takmaw cita pasal berat2 ni sebelum aku dpt berat bdn yg ideal , cewahh . 
aku selalu xpuas hati , dlm erti kata laen , manusia xreti bersyukur . haha . aku xpuas hati dgn ketinggian aku . sebab , yes , tepengaruh lagi dengan artis2 korea . padahal , aku rasa kalo aku ni tggi lagi dari yg skrg , aku boleh la di sama ertikan dgn Giant , bukan pasar raya Giant , tapi , Giant yg beerti besar mcm monster . sebabnya , kwn2 aku smua comel2 jaa . 


SITUASI 1
- bila aku jalan2 ngan kwn2 aku yg 'normal' tgginya , aku kelihatan seperti monster ataupun bodyguard dorang dlm erti kata lain , seolah olah menjaga keselamatan dorang sebab saiz aku paling menonjol .


SITUASI 2
- bila ada majlis2 keramaian , hmm , cthnya dinner la senang cita . aku pun ada perasaan utk begaya gak kan . so , tanpa befikir akibatnya , aku pun beli la sepasang wedges utk nmpak lebih begaya . cewahh ! tapi , bila majlis tu belansung , aku still tak dpt lari dari istilah monster tuu . sebabnya , dah taw diri tu monster , pakai plak wedges . betambah tambah laa monster . yes , memang kwn2 laen pakai wedges , heals dan yg seangkatan dgnnya tapi cara utk aku menjadi normal adalah dgn ambek wedges tu baling dari tgkat 15 bangunan mana2 ja laa . and , pkai ja flat shoes pegi majlis2 mcm tuu .


SITUASI 3
- bila kluar dgn kwn2 , akan kuranglah kecomelan aku <mcm la comel , kan ?> sebab kwn2 aku yg comel ni yg lebih menyerlah kecomelannya .


hmm , tapi disebalik word monster tu , bila aku layan cerita korea , aku selalu rasa ceni . "uwaa , tgginya dia ni , kurus plak tuu , kan best kalo aku tggi cm dia" . aku rasa , konsep dia senang ja . oke , tggi aku tak lebih tak kurang , 160cm . so bila aku tgk artis2 korea yg tgginya dalam lingkungan 165cm-170cm++ , aku rasa aku pun nak jugak tggi cmtu . padahal , kalo nk diikutkan , bagi dorang , tggi cmtu normal laa . and , bg kita , org malaysia , tggi yg normal aku rasa dlm lgkungan 150cm-158cm . model lain cerita la kan . dorang memang kena tggi . so , kesimpulannya , besyukur la dgn apa yg dah dikurniakan :)



lawa kan ? hmm ..

flat shoes pun da jadi trend kan skrg ?
<sedapkan hati>


tgk la , smua tggi2 .
yg paling rendah pun , 159cm .

IU , nmpak mcm comel ja kan .
tapi tggi dia 163cm ,
tggi lagi dari aku , choy !

p/s : entry ni takda mksud apa2 pun . saja nk habiskan masa teluang sementara tggu bukak puasa , pdahal baru pukul 12 lebey , haha .



8 comments:

  1. hoho.....tggi gak tu..sayer pon 159 je kot

    ReplyDelete
  2. haha , kita beza 1cm ja wawa :)

    ReplyDelete
  3. dah dah la tu nak tinggi wehh.. aku ni 158 ja.. tu belom fida lagi.. haha.. *tetiba nama fida naik*

    ReplyDelete
  4. haha , tepengaruh wehh . jgn libatkan fida wehh , tlg laa . hheee

    ReplyDelete
  5. sebenarnye bape tinggi nim??? hikhik...

    ReplyDelete
  6. hg kata besa , aku tgk luar biasa , haha

    ReplyDelete