Tuesday, December 28, 2010

PHYSICS .

dari semalam , masalah btol la nl dftr subjek . ku hulu ke hilir usung borang dftr subjek . tragis btol bila cari penasihat akademik xjmpa . pdahal , kwn2 laen da slesai dftr . tension sebab result yg trok pn x abeh lagi tmbh lagi tension nk dftr subjek . sedih+frust+tension+ = nak nangeh .
hari ni pagi2 lagi da kluar bwak harapan nk jmpa penasihat akademik tecinta . skali lagi , penasihat tu tadak dlm blk . meeting . aku g school semata-mata nk jmpa dia jaa . bla tgk dia tadak , aku pn tros balek bilik . air mata dok betakung jaa . sedih . tragis btol naseb aku . waaa . satu lagi aku cuak . takot da xbole nk dftr . klas petang tadi stat kol 2 . bila smpai ja kt dewan kuliah , ada sorang chinese girl ni belari lari . "class cancel ! "
hmm , aku pn pegi la school balek . tggu penasihat tecinta tuu . 5 minit .. 10 minit .. 15 minit.. 30 minit . baru la beliau muncul . ttba rsa nervous plak nk jmpa dia . pdahal nk ambek tndatgn jaa . penasihat aku sgt baek , lembut ja dia ckp ngan aku . xsia-sia aku tggu dia bezaman-zaman . 
pnjg lebar dia nya nasihat . ttba aku takot bila fikir msa depan aku ngan subjek ni . payah btol nk dgr student fizik dpt pointer 3 n above . bole kira jaa bapa kerat . kwn aku ckp , kwn dia , student bio .. 2.9 tu da kira rendah .
aku pn fikir , aku da tesalah lgkah ka dgn menjebakkan diri aku dlm kos ni . plus , kt universiti apex ni . rsa cm susah ja nk grad nnt . jealous pn ada tgk kwn2 yg dpt pointer bagos . rsa cm nk balek blaja kt mtrik pn ada .


tapi , mnda yg lepas , biar la lepas . bukannya dpt apa pn kalo aku meraung skuat hati . x ubah apa2 pn . suara ja yg brubah . right now , i just need someone dat can guide me . xnk dah buat kesilapan yg sma . mnda2 laen yg xpntg , tolak tepi dulu .
u know wat , walo cena trok skali result aku , aku xpenah menyesal ambek kos ni . 
love u physics engineering ! 

Monday, December 27, 2010

PENAT .

Penat ,
Penat btol menunggu . sebab tu org ckp penantian satu penyeksaan . tapi org yg ditunggu xjgak mncul2 .
Penat aku bejalan , da mcm org xbtol dah . da la sorang2 . serabut gila . tapi urusan xgak selesai . mcm2 dugaan . cecey , over ! pdn muka , slh diri sniri gak .
Penat nk tggu stor bukak . brg2 smua dlm stor . ada ke patut nk bukak stor mlm esok . abeh , esok pg nk pkai baju apa ? da la esok penang tadak air . agak2 laa . pagi tadi pn dgn muka xmalunya , pkai sabun org , ubat gigi org . naseb baek bli beros gg baru . kalo x ... yucks !

esok pagi , harap bole selesaikan smua mnda ni . xlarat nk tgguh lma2 . selagi xsiap , selagi tu hidup aku x aman . hhaa .
lancarkan hari esok . AMIN ..

Friday, December 24, 2010

S.U.C.C.E.S.S

“The greatest barrier to success is the fear of failure.”

“Success is simple. Do what's right, the right way, at the right time.”

“Success means having the courage, the determination, and the will to become the person you believe you were meant to be”

Take up one idea. Make that one idea your life - think of it, dream of it, live on that idea. Let the brain, muscles, nerves, every part of your body, be full of that idea, and just leave every other idea alone. This is the way to success, that is way great spiritual giants are produced.”

“Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be successful.”

“To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence.”

Success is focusing the full power of all you are on what you have a burning desire to achieve.”

“Striving for success without hard work is like trying to harvest where you haven't planted”

“For success, attitude is equally as important as ability.”

“To succeed you need to find something to hold on to, something to motivate you, something to inspire you”

“There are no secrets to success. It is the result of preparation, hard work, and learning from failure.”

Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.”


. askuwt biskut .

Thursday, December 23, 2010

selamat hari lahir , AYAH .

hari ni bday ayah . aku xbg apa2 pn . wish ja . bukan apa , kalo aku bli pa2 , mesti kna marah . ayah kata membazir . msa aku kecik2 dlu , kami kmpul duit rmai2 . aku , mama , along ngan angah , bli kek kt ayah . ayah blk keja , ayah kata , laen kali xyah bli . membazir ja . so , start dari hari tu , kami dah xbli pa2 . mlm tadi ayah blanja mkn . kononya sempena bday dia la . tengs ayah !

ayah , ayah aku . lain dari ayah2 lain . ayah ialah ayah yg tebaek kt dunia . ayah keja biasa2 jaa . hidup besederhana . wktu ayah muda2 dlu , ayah xbekesempatan blaja tggi . org dlu2 kn susah . ayah dpt pluang blaja sama ngan abg dia . so , slh sorang ja yg bole pegi blaja . ayah bagi pluang tu kt abg dia . msa aku kecik2 dlu , along ngan angah kata , ayah ada da smbg blaja . tapi kejap jaa . kalo xsilap aku , ayah blaja psal kimia mcm tu la . tapi kejap jaa . xtw sebab pa ayah berenti . mayb sebab mslh kewangan .

ayah hebat , eventhough ayah keja biasa2 ja , ayah bole bwat smua keja sniri . brg2 dlm umah yg rosak , ayah bole repair sniri . xyah dah nk pggil org laen . kalo nk bli brg peribadi , ayah xkn bli yg murah2 . cthnya jam . dlu2 aku ngan angah g psar mlm , nmpak la jam . tringin nk bli . ayah xbg . ayah kata cepat rosak . ps tu ayah bwk pegi survey kt kedai2 jam . bli yg mahal sket . ayah kata , baru tahan lama . ayah kalo pegi beli something , dia akan tawar abes abesan harga dia . org2 yg jual tu smpai turunkan hrga yg plg murah laa . xkn nk bg pelanggan dia lari enn ? sebab tu ayah xbg kami pegi bli brg sniri . bukan smua brg la . brg2 yg mahal jaa .

wktu aku test jpj , ayah teman aku smpai ke pondok tempat nk test tu . nk tgk aku bwat . tapi , pakcik jpj tu slumber ja marah2 . suroh org yg xberkenaan kluar . ayah pn kluar . jahat pakcik tu . tapi aku kandas ujian tu . ayah xmarah pn . kalo pegi klinik pn , ayah mesti masok skali jmpa dr .
bila aku tgk kwn aku , aku rsa aku ni xbedikari . smua mnda harapkan ayah . bayar yuran pn ngan ayah . smua mnda la kna pegi ngan ayah . nk compare ngan kwn aku tu , smua dia bwat sniri .

ayah suka manis . hari2 , before ayah balek keja , mama mesti suroh aku atau angah bwat air kt ayah . air apa2 ja . yg bewarna . jarang la nk tgk ayah minum air putih . air ayah mesti yang ada warna . ayah suka aiskrim . kalo kluar bli brg , ayah mesti bli aiskrim yg dlm bekas besar tu . kononnya , ayah kata ayah bli kt kami . tapi sebenarnya ayah yg nk mkn . ttba , hari tu tgn ayah , jari ayah bengkak2 . jam yg slalu pkai pn jadi ketat . bila pegi check , dr kata ayah diabetes . since dat day , ayah dah kurang minum dan makan yg manis . penah skali tu , kami pegi knuri , ada wajik . ayah tgk ja , ayah kata sedap . tapi ayah xbole mkn pn . kesian ayah . hari tu aku kluar , aku bli aiskrim . bli kt satu family laa . ayah xmkn pn . ayah share ngan aku . tu pn ayah mkn sekali jaa .

bila aku dpt u , ayah xkata apa2 . tapi aku tw , dlm hati ayah mesti happy kan . bila aku kata exam tu susah , ayah mesti marah . ayah kata , xkn la ckgu nk tnya mnda yg xblaja . tapi aku tw , ayah xmw aku mengalah . ayah , anis mntak maap . anis msti da kecewakan ayah . anis da bwat yg tebaek tapi nasib xmenyebelahi anis . anis jnji , anis akan usaha lebih lagi . anis akan ubah nasib family kita . anis janji . ayah doakan anis tw . anis memang xpenah ckp kt ayah , tapi anis sayang ayah !



ayah kalo ambek gmbr ,
memang susah nk senyum
:D



. askuwt biskut .

Thursday, December 16, 2010

T.E.S.T

adoi , saket bdn2 aku . tgn da lenguh2 ni . 
pagi ni , awal2 lagi aku da g driving school , tadak la awai ngat , kol 10 cm tu aku pn smpai .
hhaa , ni smua gara2 aku KANDAS test hari tu . cehh , bole x aku jatuh kt titi tu . slama aku practise , xjatoh pn . kwn aku ckp , myb sebab JPJ tu xhensem . hmm , sebab yg bole diterima . so , xpasal2 , melayang la duet aku ambek test lagi skali . 35 hgget tu . beli baju pn lepas ni . pagi ni , xrmai pn yg dtg . xla rmai cm slalu . aku da pesan kt cekgu tu , jgn gtw kt diorg aku dtg balaja hari ni . takot sesak plak . so , bila aku smpai ja , cekgu tros suro aku bwk . aku pn bwk laa . dari kol 10 aku bwk , smpai dekat kol 11 , cekgu tu xsuro brenti pn . aku pn bwk ja laa . padahal aku da saket blkg , lenguh wehh . smua org da brenti . mostly , yg dtg tu nk bwat QTI . then , ckgu pn pggil suroh aku brenti . fuhh , lega ! xsmpai 10 mnt rest , cekgu suroh aku bwk lagi . pepatah pn ada mengatakan , usaha tgga kejayaan . okay , aku bwk la lagi . dlm lbey kurang 10 org tu , aku sorang ja pmpuan . mula la nk tnjuk terror depan aku . adoi , xpa , adek2 ja smua tu . hha . AAK ? <Ada Aku Kesah> . hhaa . aku smpai da xlarat da nak naek titi tu . 
tp takot la plak , nnt hari test jatoh lagi . rugi do . ayah kata , titi tu utk nk seimbangkan bdn kita msa kita nk menyelit celah keta . ayah ni , nk turunkan ilmu merempit plak . agak2 laa . huh ..
hha , balek ja umah aku tros tido . dari kol 12 smpai 2 lbey . penat uhh . cuba bayangkan , kalo aku bwk tadi dekat 2jam , dari kedah da bole smpai mna ? hmm , lepas smpai perlis dah kot . tu la , muda2 xmw ambek lsen , besaq2 nyusahkan org . gilo .





incek JPJ ,
i nk LULUS ,
xmw KANDAS oke ?


. askuwt biskut .

Tuesday, December 14, 2010

friends :)

memang adat manusia , bila jmpa yg baru , yg lama dilupakan . patotkah cmtu ?
friendship , all about friendship . since aku form1 , dah kna dok hostel . padahal , umah bukan jaoh mna pn . tapi , kalo aku nk ulang alik , spa la nk anta aku tp2 hari enn ? laen la kalo aku ada driver . mostly , kwn2 aku kt skolah mngh ni , kwn2 aku kt skolah rndah . muka2 yg sma ja la . so , tadak mslh la psal kwn . 3 taun knal diorg ni memang la best , lagi2 tggal kt hostel . tp2 hari jmpa . kira da mcm adek bradek la . abeh ja pmr , aku kna tukar skolah . kalo diikutkan hati , memang la xmw . tp restu parents tu penting kan ? so kna la ikot permintaan my parents . ingat lagi , sedih gila la wktu tu . menangis trok kot . naseb xbnjir ja bus stand tu . cehh , wt malu jaa . hha .




ni confirm baru balek latihan sukan ni .
hhaa . 


1st day aku kt skolah baru , aku tadak kwn pn . aku sorg2 ja dari skola lma aku tu . cehh . nyampah btol la nk kna cari kwn baru ni . sti kna bwat muka baek . sebabnya , org yg xknal aku , diorg slalu ckp aku sombong . wehh , xknal maka xcinta laa . so , dont judge a book by its cover . hha . tapi xlma ps tu , rmai la kwn . kwn2 satu dorm . mostly , sma kos ngan aku . AGRICULTURE . cena la aku bole tejebak ngan kos ni . da la kna ambek bio uhh . gilo . rosak result spm aku sebab bio ni . kwn2 kt sni pn best . kami siap ada group sniri . '10 sibling' . siap ada baju g . hha . 10 sibling sebab kami smua ada 10 org . tringat lagi dlu , kami jln kaki pegi tuisyen sma2 . jaoh gak laa . blaja sma2 . sebab tu result smua lbey kurang jaa . style enn ? hha



ni otw ke tambun .
girls only .
:D



ni baju rasmi 10 sibling .




10 sibling :D

after skola mngh , smbung matrik plak . as usual , dlm rmai2 kwn aku , aku ja yg tecampak kat situ . sebabnya , diorg rmai dpt matrik teknikal n rmai gak dapt mktab . so , kna la bwat muka baek lagi utk survive kt sini . hha . tp kt mrtik ni , stu kelas sket ja org . so , kami smua memang rapat laa . 



semua bajet ala2 model .
cover magazine ni .



F2P7 , memang style la korang !




korang memang tebaek la :D

zmn kt mtrik dlu paling bnyak ambek gmbr . kwn2 aku plak memang kaki posing . kalo nk letak smua , memang full la post aku ni . hhaa .

now , currently studying in usm . kali ni , aku x sorang2 . kwn aku dari matrik , yg sma kelas plak tu , study sni gak . siap satu kos lagi ngan aku . tp laen major subjek laa , tp xpa . at least ada someone utk aku cerita apa2 . plus , ada plak kwn2 skolah mngh dlu study kt sini gak . memang xsunyi la aku kt sini . umah pn dekat .

memang susah utk dpt kwn yg baek . so , kalo kita nk kwn yg baek , kita kna la jadik kwn yg baek . zmn skrg ni , kwn yg nk besama ngan kita wktu senang memang rmai , tapi bapa rmai ja yg nk besama ngan kita wktu susah ? renung - renungkan ..

In the end , we will remember not the word of our enemies , but the silence of our friends Martin Luther King, Jr.

What is a friend? I will tell you...it is someone with whom you dare to be yourself.
~ Frank Crane

In the rhythm of Life, we sometime find ourselves out of tune, But as long as there are friends to provide the melody, The music plays on.
~ Anonymous




. askuwt biskut .







Monday, December 6, 2010

senyum :D

selama ni aku xpenah ambek tw sgt sal mnda ni , tapi bila da kna kt batang hidung sniri .. tggung la kan . hhaa . tp aku rsa rmai gak yg mcm aku . hmm , hari tu aku g klinik ngan ayah . nk repair la kn apa yg patot n survey2 harga yg bepatutan . hha . bole x mama gerak aku kol 7.45pg . tp nk g klinik kol 10 . cehh , xpuas aku tido . da la mmpi best uhh . aku pn bgun ja laa . pegi klinik , klinik xbukak g . tggu ja laa . then , after jmpa dr , dr bg appoinment . what ? 20 dec ? adoii , bila taun nk siap ni .. redha ja laa . dari xsiap lgsg enn . after g klinik , ayah sggah jap kt workshop . bwat mnda tah . lma gak laa . dari kol 10.00 smpai 12.45 . adoii . ngantuk gilaa aku kt situ . ttbaa ,
"adek , esok free x ? ada org cancel app laa ." akak kt klinik tu call aku . padahal aku ada sebelah klinik dia jaa . hha .
"free jaa . oke , esok saya dtg !" hha , spaa la yg baek hati g cancel app dia n bg chance aku bwat dlu . teharu plak aku .



penat tggu mechanic ni bwat keja uhh .
aku smpai da reti repair sniri laa . 
hha . pentipu .

esoknya aku g la klinik tuu . klinik pegigian dr kamal . hhaa . 
utk 1st app ni kna bwat rawatan akar . aku ingat x sakit uhh . msa cucuk ubat kebas tu da satu hal . bole x byang sakit dia ? jarum tu cucuk kat gusi . adoi laa . seb baek aku kuat . hha . dr tu pun mula la keja dia . hmm , malu plak nk ckp . hha . msa dia bwat rwtn tu aku tutup mata . kdg2 bukak sket . hha . takot la tgk jarum dia . aku pn xtw la apa yg dr tu bwat . sat2 dgr bunyi mesin cm gegaji . dia letak kt gigi aku . sakit wehh . cm nk sepak jaa akak nurse tu . tringat plak aku cita mr bean pegi klinik gg . ttba jaa . hha . then , dr tu ambek xray plak . nk ambek detail2 urat tuu . pngalaman ni , xpenah bwat rwtn ceni . tp walo pn dr tu da cucuk ubat kebas , still rsa saket lagi .
oke , lbey kurang 1 jam lbey gak la dia bwat rwtn ni . balek ja umah , gg aku saket . saket sgt . tp aku tahan jaa . mayb sebab bru lagi . aku pn bwat2 la xlalu mkn dgn alasan saket gg . hha . tapa , kurus sket .
esom pagi , saket da kurang . oh yeah ! 
oke , 2nd app 20 dec and 3rd app on 26 dec . ps tu aku kembali normal . yeah !




saket uhh . 
utk kesejahteraan besama ,
tapa ,aku tahan . 
:P


nnt da bole senyum ceni .
:)


tadi , aku g bwak moto . hha . lesen ni x abeh2 lagi . ujian JPJ tu rabu ni . kna la practise bwat kali terakhir . hope , aku lulus dgn jayanya laa . hha . tadi practise pn cm oke gak laa . tp rmai gila org nk practise ngan aku . hha , prasan . 



aku pn tnjuk la skill aku .
hhhaa .



baru aku tw ,
nk ambek lsen moto ceni susah gak .
:D hhaa

cuti2 skola ni bnyak btol la org kawen . cehh , aku yg jadik mgsa . xpasal ada kerjaya baru .
ahli bina badan wanita . oh yeah ! 
hha , nnt balek usm , oke la balek . konon2 nya laa .


. askuwt biskut .



Friday, November 26, 2010

good life :)

oke , da abeh 1 sem aku kt usm ni . xbole nk gmbrkan prasaan aku kt sini . mcm2 ada . geram , marah , sedih , kecewa , happy , mcm2 laa . smua ada . ingat lagi dlu , msa hari pndftran . xcited ja aku . walhal umah dekat ja ngan usm ni . hhaa . ingatkan dftr tu lma . tapi kejap jaa . akak ppsl tu bagi la smpul kunci kt aku . M06-08-29B , desasiswa tekun . spnjg aku dok hostel , aku xpenah dpt tgkt yg bwh2 . smua atas langit . hmm , aku xkesah pn . kalo dok tgkt bwh ni bnyak kucing laa . i xsuka laa . hha . kucing tu suka nk mngganas ngan aku . tgk aku mcm la aku behutang ngan dia .
oke , mnda 1st yg aku join kt sni , PIMPIN SISWA . ala2 camping gitu ! mnda wajib tok bdk2 1st year . layan jaa . aku nya kem kat Bris . ni la kem yg paling style sepanjang aku g cmping seumur hidop aku sebab ni la 1st time aku g cmping . hhaaa . tipu jaa . camp ni sgt la best . tp 1st day tuu , aku cm rsa nk demam . yg aku xbole blah nya , kem komander aku asyik ja bwat lwk . aku da la xlarat nk bediri dah . ngan muka2 pucat tu la aku gelak gak . xtahan wehh .


ni group aku . 
cooking time !


bajet ja aku tuu ,
bukannya reti pn . hha .


like3 :)

hmm , ps pimpin siswa ni aku sja ja gedix2 join MUDBALL . besa la 1st year . xcited lbey . smua activity org bwat smua nk join . hha . mudball ni ala2 pemulihan tasek harapan . best gak . bnyak kwn2 yg join . senang ja mnda ni . cm uli2 tepung gitu . hha



great moment :)


tu la mudball yg telah siap utk dibaling
kt biawak2 tasek harapan . 
tipu jaa :P


hmm , ps mudball pa g ehh ? rsanya mpd kot . tapi mpd ni satu sidang . x abeh g . tapi setakat ni hat ni ja la aktivit yg aku join .



ni wktu sukad .
volley ball .
aku jadik manager lak .



kem xco .


bnyak gak la activity mpd ni . ada futsal , mini tot , sukad , kem xco . mcm2 gak lah . smpai x t'urus diri aku ni . hha . over lak .

hmm , dlm2 bnyak2 aktiviti sem 1 ni , mnda ni la yg dah ubah hidup aku . hha .
Jelajah Utara ! bebasikal dari sbrg prai ke nibong tebal .
dgn xcitednya aku ngan kwn2 aku join . 3o km tuu . 



ni sebelum kejadian .
LOL :D



tah bila plak aku bole tsenyum cmtu lagi .
xsbar nk tggu hari tuu .

malang xbebau , msa bebasikal tu , myb aku tlbey xcited . hhha . jatoh tegolek laa . adoi . satu check point pn xsmpai g . last2 balek umah cm tu jaa . hha . tapa , aku tabah jaa . rmai yg xtw pn sal kecederaan sbenar ni . lets keep it as secret yaa !



hang out besama mereka :D



during study week :)

dlm dok sebok2 ngan activity2 ni , xsdar da smpai final exam .
ouhh , aku nk tobat ahh ps ni . my priority is study laa . lets forget unnecessary thing ! azam baru ni . oh yeah ! ganbatte !



          


. askuwt biskut .










Saturday, November 20, 2010

Zettai Kareshi :)

ouhh Tenjo Night . kalo la ku dpt bf cm dia . aku la org paling bahagia , hhaa . gedix tol . cuti2 ni pa lagi la mnda faedah yg aku bole wat selain layan movie yg aku ambek dari senior aku . hhaa . tajok dia zettai kareshi means absolute boyfriend . cita ni style kot .




ni la watak utama dia .
yg tgh tu Night .
hensem enn ? 
hhhaa :)


ni Izawa Riko . dia la yg nk sgt absolute bf tuu . then , ada satu syarikat ni offer lover robot kat dia n dia stuju . lover robot tu Tenjo Night , d'cpta berdasarkan ciri2 yg Riko nak . style enn ? tapi kna byar laa . 


ni la Tenjo Night . lover robot . dia memang dah diprogramkn utk cinta kt Riko . yg bestnya , tba2 program dia rosak . dia memang btol2 suka Riko n tu bukan sebab dia memang d'programkan cm tu tp sebab his own will . memang sweet la robot ni .  :)

ni Asomoto Soshi . sti cm penah tgk enn . kalo xslp , dia belakon cita hanakimi kot . jadi nanba senpai . rsanya laa .
dia ni boss Riko . n dia suka gak kt Riko . so , besaing la dia ngan Night utk dpt kan Riko .


cita ni sgt best wehh . aku ambek cita jepun kt snior aku ada 3 . yg ni plg best rsanya , 2nd my boss my hero . hha lwak ahh cita tuu . tp Zettai Kareshi ni sedih sket laa . sebab ada pihak yg nk musnahkan Night sebab diorg rsa program dia yg rosak tu bole bahayakan manusia . dengki gila ! robot bole ada prasaan sniri . style uhh . ending dia cm sedih sket laa . nk tw tgk sniri laa . hhaa . 
hmm ,  i wish i could have my zettai kareshi ! oh yeah !




. askuwt biskut .

Friday, November 19, 2010

selamat hari raya aidil adha :)

oke , aku da stat cuti . last pper ri tu calculus . gilo . soalan tah pa2 jaa . plus , aku memg xbsedia pn nk jwb pper tuu . and aku rsa , aku jmpa lagi la incek calculus sem depan . naluri aku ni .. memang aku xbole bwat pn . xpenah aku rsa aku jwb xm smpai tahap xtw nk tuleh paa . susah2 kt mtrik dlu , bole gak aku fill in da blank . hha . hat ni .. huh , NO COMMENT . jiran aku siap ckp g , sem depan kita repeat rmai2 . so , aku da decide , balek cuti nk study balek la clculus . hmm , ala2 psediaan utk repeat laa . style ak ? pdn muka aku . bnyak ngat maen . aku tobat dah la . sem depan xmw dah jadik ceni . waa . nasi da jadi bubur . kalo bubur mcd tapa gak . ni tah bubur pn tah pa2 jaa . ahh , malas pikiaq !
after xm ari tu , mama , ayah ngan along my la ambek aku . before balek tu , g snggah mkn dlu . aku xmkn dari pagi kot . last mkn kol 9 lbey cm tuu . lapar trok la aku pn .. 




brg2 yg aku bwk balek ,
seb baek lleno tlg bwk trun .
hhaa , tengs ya !


pagi2 raya , aku n family kluar awal . before balek kg , solat raya dlu kt msjid dekat ngan umah aku . msa mula2 kluar umah tu aku da rsa xsedap perot . tp , tapa kot . aku rsa laa . hhaa . skali masok ja masjid , perot aku da saket sgt . aku pn dgn bekain telekung nya masok la toilet . mna bwak tdung pn . cehh . betapa la aku dlm toilet tu sorg2 . conclusionnya , aku xsolat rya pn laa . dengar ja dari dlm toilet tu org takbir rya . sebak la plak . da mcm perantauan plak aku . hhaa . after solat rya , balek la kg aku yg xbpa jaoh tu . cehh , mula2 mak2 sedara aku ajak mkn , aku xmw . aku saket prot laa . hormat la sket . hhaa . tp kalo da dsar prot tong tuu .. mkn tetap mkn . bila aku tgk meja mkn tu da tadak org , aku pn bwk la geng . ajak mkn . hhaa . hilang saket prot aku . mcm2 aku mkn . nma pn raya enn .. bila da rya jmpa la adek bradek yg da lma xjmpa .. haa .





umah mgsa banjir , jitra .
hhaa .
umah pk chaq :)



geng aku ni . 
hhaa .



sama x ?
hhaa , tudung sma plak .
aku kn idola diorg . haha



ni che ngah ,
:P



mama ngan ayah ,
sama x muka aku ngan mama ?
:)


dlm aku dok happy2 ni , aku kecewa ngan someone ni . tapi , tapa laa . biar la dia . aku xpenting pn . 
byeeeee .


. askuwt biskut .


Tuesday, November 16, 2010

end of sem 1 :)

hmm , rsa cm da lma xmengadap blog ni . cewahh , walhal baru bpa hari enn . bukan pa , busy sket . hari ni last pper , CALCULUS wehh . tp mood smua org lbey pda nk balek . mlm tadi smua org sibok kemas brg . tadak spa pn yg study . gilo . aku da la bnyak g xstudy . so , aku pn ambek kptsn g blk kwn aku . study kt sna . sebab kalo aku dok kt blk , sti aku tejebak gak ngan gejala xstudy . hhaa  . diorg xpa laa . diorg da abeh study . since pper 102 ri tu .. aku da xstudy kt sendut . menyampah + kecewa + sebak + sentap = xmw g lbry .. hhaa .
jaoh2 aku jln g sna nk blaja kt sna , bla msok xm stu pa pn aku xbole jwb . saket hati gila . so , baek aku study kt blk jaa . at least , kalo aku xbole jwb , tadak la aku frust ngat . sebab kalo kt blk xfokus cm dlm lbry . so , aku da xikot diorg g lbry . aku tw diorg sunyi aku x ikot diorg , tp aku harap korg phm . hhaaa .


wehh , hari ni balek . balek umah . kt kulim . kedah . malaysia . yay ! da lma xbalek . dekat 2 mggu lbey kot rsanya . hha . aku ingat cuti ni nk maen ngan bdk kecik 2 org tuu . tapi lupa plak . kn da nk cuti skola . diorg mna dtg umah aku dah . ishh . snyi la umah aku ceni . nk maen ngan sapa . nnt dok umah sti kna siram pokok . pokok2 mama tuu , aku plek ahh , lepas aku siram sti layu . cehh , aku xminat la siram pokok . xpn balek umah ni kn nk rya , sti mama kata ,
" adek , bwat kek . nnt org my umah tadak pa nk mkn " 
wahaha . bosan ahh dok umah lma2 ni .. kn best kalo bole dok usm . i mean , dok sini .. xyah blaja . hhaa . hari2 tgk muvie , kluar mkn , maen bowling , wndow shopping . da mcm org tadak msa depan da aku ni .. lesen ! xabeh g . sti kna abehkan . adoii . malasnya !!
aku ingat ri ni nak balek lewat , xpn balek esok . tp esok kn raya haji . sti mama ngan ayah soh aku balek hari ni .. aku da bole byg , 
" mama , bole x nk balek esok ? bole la . bole la . la bole ...."
" xyah nk gatai , esok nk rya .. lembu kmbing sapa nk lapah nnt ? "
alaaa .. kna balek hari gak la mknanya .. hhaa . aku bukan pa , kwn2 aku smua balek lmbt . aku ja smngat balek hari ni. hha . pelik aku ni . org nk balek awal , aku sibok nk balek lmbt. ahh , suka hati laa .


oke , da nk cuti enn . mknanya , da xjmpa la baju biru aku tuu . last aku jmpa hari ahad hari tu . dia nga study ngan kwn2 dia .. ouhh , baju biru ! harap2 , hari ni jmpa dia lagi . utk kali terakhir , utk sem ni . hhaa . harap2 ada la keajaiban belaku . oh yeah ! . Aminn .. :)



. askuwt biskut .

Sunday, November 14, 2010

frust !

i know the truth ! dia da final year . msa ku tw tuu , cm xmw caya jaa . waa , sedehnya ! mknanya tggal 1 sem ja lagi . tp kalo kna bwat praktikal tuu , cena ? tidak !!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, November 13, 2010

anis sayang mama ngan ayah !

seharian aku kt hospital hari ni . kwn aku ngan mak dia xcident . masa smpai kt hospital td , dia cita la cena bole jadi xcident tuu . dia ngan mak dia nga lintas jln . pas tu ada mat2 rempit ni langgar dia ngan mak dia . terpelanting dia ngan mak dia . before xcident tuu , diorg pegi jamuan mkn sma2 , gelak sma2 n dia xtw pn tuu last day dia ngan mak dia . before nk lintas jln tu gak , dia pegang tgn mak dia . moto tu jauh lagi . tp bila da smpai tgh2 jln dengar cm bnyi moto kuat gila . bila pndg tepi diorg da xsempat nk elak n kna lggr . telepas la tgn dia ngan mak dia . msa da jatuh tuu dia cm tedengar org ckp yg mak dia dah xdk . tapi dia xnk la pkir sgt . dia cri fon n cl ayah dia . tadi , msa kt hospital , dia tnya kwn mak dia , mna mak ? dia ingat mak dia kt hospital laen . kwn mak dia xmw la gtaw la hal sbenar takot dia tkejut . dia asyik ja ckp , risau laa . cm mna la mak . aku ngan kwn2 aku yg laen sedih sgt dengar dia ckp cmtu . dia xtw pn msa tu mk dia da tadak . dia cedera terok gak . kaki kanan ngan pggang dia patah . mat rempit tuu lggar pinggang dia . msa scan tu doktor ckp ada bekas tayar kt pggng dia . n msa scan tu gak ada nurse tu telepas ckp , dia ckp .. takziah utk mak . kwn aku ni tkejut laa . msa tu baru dia tw mak dia da tadak . dia menangis . tapi aku kagum ! dia sgt kuat . dia xnanges lma pn . kalo nk d'ikotkn , dugaan dia sgt besar tp dia sgt tabah . bole lagi t'snyum . 

drpd apa yg jadi ni , aku da sedar n insaf . dlu wktu aku xcident aku menangis2 dlm blk . walhal kalo nk compare aku ngan kwn aku tuu , dugaan dia jaoh lagi besar dr aku . Allah baru uji aku sket aku da cepat mengalah . aku xkuat lgsg msa tuu . aku slalu pkir , knapa mnda ni kna jadik kt aku . knapa xjadik kt org laen . Allah xkn bg ujian dekat hmbaNya kalo dia tw  hmbaNya xmmpu nk tanggung mnda tu . sepatutnya , aku kna trima qada ' dan qadar yg dh d'tntukan . sedarlah !

aku sgt la xbole trima ngan apa yg jadik ni . diorg xslh pa2 pn . just nk lintas jln . tp disebabkn ada org2 yg pentingkan diri sniri cm mat2 moto tuu , org laen yg trima akibatnya . diorg ni xpenah pkir ka kalo mnda yg sma jadik kt family diorg ? hmm , renung2 kan lahh . manusia diciptakan lengkap dengan akal yg sihat . xkn xbole pkir mna baek mna buruk enn .

oke , cita laen plak . tadi before aku g hospital aku g kafe , mkn dlu . dgn ayunya aku melangkah . da la pkai baju kebangsaan uhh . hhaa . skali pndg knn .. yoshi ? baju biru ? tba2 rsa cm jntung nk jatuh wehh . aku soh la kwn aku pegang dada aku . hhaa . dia ckp , 1st time kot jmpa org ceni . bapak laju degupan jntg . laju lagi jntung aku bedegup compare ngan naek plane dr tekun g pdg kwad . hhaa . betapa hebatnya penangan si baju biru . then , msa mkn tu bole plak dok belakang dia . xabeh pn aku mkn . sesak nafas aku . hhhaa . gedix tol . 
snyum la sorg2 aku tringat kejadian tuu :)
tengs baju biru coz make me smile today ! oh yeah !




. askuwt biskut .


keep on smiling !

english test .
tajuk post ni sempena soalan bi tadi . hmm . soalan bi tadi oke laa . tp yg xbole blah tuu , aku ngan lleno da la lmbt masok dewan .. wktu tgk no meja aku tlg tgk lleno nya skali . bila masok ja dlm dewan tu , tah napa aku asyik ingat no meja lleno . aku pn ngan muka bgga jln la cari no meja tuu . skali lleno tarik kerusi . yoshi ? napa dy duduk tmpt aku ? laa . btol la tu tmpt dia . ishh . aku da cuak . mna tmpt aku . dr blkg aku kira , 106 , 105 , 104 , 103 ... 102 ? napa ada org ? huh ? mna tmpt aku ? xkn kna dok besila kot ? bole x , smua org da sedia nk jwb xm aku dok tepinga-pinga kt situ . aku pn lari la kluar , nk tgk balek la enn no meja aku . btol dh ni .. ttba ada abg ni tnya . aku pn crita la kt dia .. and dia pn pegi la kt org tuu . org tu slh dewan xm laa . minat aku pn agak2 ahh . hhha . adoyai , cuak aku tadi . 


wayang .
after exam tadi tros la solat kt msjid and tggu bs . nk g QB . tgk wyg . b4 that sggah mkn jap . pegi 4 org jaa . aku , kura , lleno ngan apis . b4 tgk wyg g la mkn dlu . slh sorg dr kmi ni cdg mkn kt Nando's . <identiti dirahsiakan> . msa tu nga lapaq trok . ikot ja la enn . msa nk ambek order tuu , lawak uhh . smua xtw nk mkn apa . sebabnya smua xpenah mkn kt situ . aku ni org kg .. mna la penah mkn mnda2 ceni . hhaa . seb baek abg tu memahami . ada pngalaman la tuu . hhaa . aku pn order laa satu jenis mknn ni . then abg tu tnya , nk yg mcm mna , lime , xtra hot or mild ? kura ckp , xtra hot . apis , mild . n abg tu pndg aku . padia ni ? pa yg hot , mile laa . bg ayam besa da laa . ishh . hmm , aku pn ngan muka yakinnya , 
" yaa , xtra hot ! " 
skali bila da smpai mknn tu .. bapak pedas wehh ! ni ka xtra hot ! hhaaa . aku ingat ayam tu depa bwat panas2 . cehh , kampungannya aku ! then , bole x air mineral harga dia RM3.50 . melampau gilaa . aku pnya la nk save budget . cehh , da la botol cm air cap badak ! 






air cap badak .
RM3.50 .
cehh .


da abeh mkn n solat smua masok la wayang . cita SKYLINE . best wehh . xtw la nk cita cena enn . tp 1st time kot aku tgk wyg tejerit2 cm tu . memg silap besar la brother2 yg dok sbelah ktaorg tuu . hhaa . cita ni sal makhluk asing yg serang LA . memang menarik laa . bnyak gak la part lawak yg aku , kura ngan lleno gelak gila2 .. tapi org2 laen besa jaa . cehh , xmenghayati btol . word baru utk hari ni . aram-aram n bajingan . take note ya ! gila gelong uhh subtitle dia . 





tadi beli chocolate indulgence .
lama sgt smpan dlm beg smpai jadi ceni .
sedih !
tp mkn gak enn .
perot tong laa katakan !



reunion .
tadi after teman kura naek restu , aku ngat nk landing la atas katil . skali classmate kt mtrik call . diorg dri usm kejut . diorg ckp , diorg kt kafe saujana . diorg soh g sna . aku baru ja trun dari sna . tp bukan slalu jmpa enn . aku pn naek la balek saujana ngan lleno . borak sakan laa . kn da lma xjmpa . best ! tu baru 5 org . kalo cukop satu praktikum bole pecah kafe tuu . hhaa .




ni tadi jumpa diorg kt kafe restu .
:D


hmm , hari ni memang best laa . full of happiness . cewahh ! oh yeah ! esok study la balek . time for calculus !


. askuwt biskut .