Sunday, September 25, 2011

MANUSIA OTAK SEMINIT

Annyeong haseyo :)
Ttba nk ckp korea plak kan ? Besa la kan , aku kan dah gila Korea skrg ni . Pdahal org laen dh lama meroyan layan Korea . 
Actually entry kali ni bukan nk cerita pasal Korea pun , aku nk cita pasal MANUSIA OTAK SEMINIT . Bunyi mcm pelik ja kan . Apa yg otak seminit tuu , sapa manusia tuu ? 


Aku nk cerita pasal manusia yg diberi nama A , dia la manusia otak seminit tuu . Cena nak mula ehh , hmm . Lyan ja laa .


KISAH 1
- ni kisah masa A di alam persekolahan . after PMR , parents A ada la bg cdngan suruh A tukar sekolah . ikutkan hati A , dia memang taknak la kan sebab dh memang syg ngan skolah , kwn2 , cekgu2 , pakcik guard , smua2 la yg bekaitan dgn skolah lama dia tuu . tapi disebabkan A bole dikategorikan sbg anak yg baik , dia terima cdgn parents dia . pastu beberapa minit dia bg keputusan kat parents dia ckp nk tukar skolah , dia call balik parents dia ckp tak jadik tukar . then pas 10 minit , dia call balik , ckp nk tukar . Parents A pun terus la siap2 dari umah nk uruskan hal tukar skolah A . Masa parents A otw , A bole call balik , ckp dia taknak tukar . Apa lagi , memang cari pasal la kan . Parents A marah la dia , ckp dia ni memang nk main2 . Bila ja parents A smpai dekat skolah dia , A dgn muka slumber ckp , takpa . Dia nk jaa tukar skolah baru .


KISAH 2
- ni kisah dekat alam universiti plak . Sem lepas , A dgn kwn2 dia smngat apply gitar as dorang nya ko-k . Bila bukak ja sem , hnya A ngan sorang kwn dia ja yg dpt . Pastu A terus rasa nk drop . Dh tekad gila2 ni nk drop . Esok pagi , bgn ja dari tido , tah mmpi apa , A ckp , dia dh decide . Dia nk ambek ko-k tuu . Tak jadi nk drop .


KISAH 3
- ni memang slalu tejadi . Kalo pegi shopping , A slalu pegi shopping dgn kakak dia . Sebab ?  Dia rasa kak dia ja yg sanggup ikut dia . Bygkan lah , nk pilih baju satu hal , bila dh dpt , ckp nk beli sgt2 dah ni. Ttba bole plak A ckp , kita g tempat laen dulu laa . Mcm tak bekenan plak .


APA YG PERLU KITA BWAT NGAN ORG MCM A NI ?
1. penampar dia laju2
2. tikam ngan garfu
3. buang negeri jaa .


Ni la yg dinamakan OTAK SEMINIT , hhee


P/s : A tu aku la sebenarnya . Keke ;D

3 comments:

  1. Aku dah selalu sangat dengaq kak hang dok cita pasal hang kat kami ni.

    ReplyDelete
  2. ptut la cm knai ja crita2 ni..hahaha

    ReplyDelete